Новий ягідник — лохина ЦЯ ЯГОДА, яка нещодавно з’явилась у наших садках, уже завоювала визнання і господарів-приватників, і фермерів, які займаються відповідним бізнесом. Цьому сприяють чудові смакові якості лохини та невибагливість у вирощуванні. Культура швидко заполонює присадибні ділянки, впевнено наздоганяючи більш звичні для нас ягідники. Дехто лише починає звикати до ягід цієї культури, а багато хто вже відкрив для себе їхні вишуканий смак і аромат. Окрім прекрасного доповнення десертного столу, рослина дає відчутну фінансову вигоду. Ягід на ринку не так і багато, а коштують вони дорожче за традиційні полуницю, малину чи смородину. Користь ягід лохини для людського організму важко переоцінити: багатий склад вітамінів, антиоксидантів, життєво важливих мікро- та макроелементів. Вони смачні у свіжому вигляді, годяться для заморожування, консервування на зиму, приготування компотів і десертів. Кущі лохини стійкі до тривалої посухи, водночас добре переносять відсутність сонячної та теплої погоди. До того ж мають підвищений імунітет до різних видів захворювань. Період плодоношення у лохини тривалий, ягоди мають хорошу транспортабельність. Перед купівлею саджанців необхідно підготувати ґрунт, вибрати місце в садку. Рослина добре приживається, інтенсивно росте і розвивається на добре освітлених ділянках. Ідеально підходить помірно вологий ґрунт із високим умістом гумусу та нейтральним кислим середовищем. При виборі саджанця слід звертати увагу на стан кореневої системи і надземної частини. Високоякісний посадковий матеріал зі здоровою корою стовбура і гілок повинен мати не менше трьох розвинених коренів завдовжки до 10 см. На кущі не має бути листя, а тільки здорові бруньки на момент садіння. Оптимальний варіант — дворічний саджанець. Перед купівлею варто уточнити, наскільки сорт підходить для вирощування у кліматичних умовах вашої місцевості та умови запилення. |