Коктейль для очищення печінки Марія ВАЛЕНТЮК, гепатолог. ДОПОМОГТИ печінці позбутися застійних явищ, поліпшити жовчовиділення, вивести накопичені токсини допомагає спеціальний коктейль. Для його приготування потрібні 2 морквини, невелике зелене стигле яблуко, середнього розміру буряк, половина лимона без шкірки, одна скибочка імбирного кореня, кілька листочків будь-якої їстівної зелені (шпинат, салат, листя кульбаби тощо). Всі продукти ретельно почистити й вимити під проточною водою. Подрібнити з допомогою блендера або м’ясорубки. Розвести суміш теплою водою (200 мл). Випити за 3 рази протягом дня між прийомами їжі. Зберігати настій у холодильнику, перед вживанням до порції додавати трішки гарячої води. Курс оздоровлення — 1-2 тижні. Протипоказання: загострення хвороб органів травлення, жовчнокам’яна хвороба, індивідуальна непереносимість. Перед застосуванням рекомендацій порадьтеся з лікарем. |