Вівторок, 5 грудня 2023 року № 49 (20041)
http://silskivisti.kiev.ua/20041/print.php?n=53439

  • Добра вість

Шляхом вітчизняної переробки

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

Одеська область.

НА ОДЕЩИНІ у короткий термін, а саме за чотири місяці збудовано новий завод, на якому здійснюється кондитерська переробка фундука.

За інформацією засновника підприємства Максима Шейка, будівництво обійшлось у понад 700 тис. євро, зокрема більш ніж 400 тис. пішло на придбання необхідного обладнання. Частку вкладень — майже 207 тис. євро (8 млн грн) перекрили кошти державного гранту за програмою «єРобота».

Завод зводився в умовах війни прискореними темпами; після того як отримали італійське обладнання, змонтували пакувальну лінію українського виробництва. Відтак підприємство здійснює переробку аграрної сировини у продукцію, що відповідає сучасним споживчим стандартам як на вітчизняному ринку, так і на європейському.