Вівторок, 5 грудня 2023 року № 49 (20041)
http://silskivisti.kiev.ua/20041/print.php?n=53447

  • Спорт

Медалепад у Друскінінкаї

Микола МОТОРНИЙ.

Пауерліфтинг. 5 золотих, 5 срібних та одну бронзову медалі завоювали українські спортсмени на чемпіонаті світу з пауерліфтингу, який завершився в литовському місті Друскінінкай. І чоловіча, і жіноча збірні посіли перші місця у командній першості. А в абсолютному заліку серед чоловіків наші спортсмени зайняли весь п’єдестал пошани! На першому місці Володимир Рисєв, на другому — Костянтин Мусієнко, на третьому — Олексій Бичков. Лариса Соловйова виборола третє місце в абсолютному заліку серед жінок.

Пауерліфтинг — силовий вид спорту, в якому змагаються з трьох дисциплін: присідання зі штангою на плечах, жим штанги лежачи та піднімання штанги.

Фігурне катання. На третю сходинку п’єдесталу пошани міжнародного турніру з фігурного катання Tallinn Trophy у столиці Естонії зійшов український одиночник Кирило Марсак. 19-річний уродженець Херсона показав перший результат у короткій програмі, третій — у довільній і в підсумку зі своєю найкращою сумою в сезоні 193.23 бала виборов бронзу, пропустивши вперед із незначною різницею в балах суперників із Ізраїлю та Казахстану.

Футбол. Збірна України з футболу візьме участь у матчах відбіркового плей-оф чемпіонату Європи-2024. За підсумками жеребкування у півфіналі заключної стадії відбору суперником українців 21 березня наступного року стане збірна Боснії та Герцеговини. Гра відбудеться на стадіоні «Біліно Поле» в Зеніці. Переможець цього матчу зустрінеться у вирішальному двобої із сильнішою командою в парі Ізраїль — Ісландія.

Результати жеребкування прокоментував головний тренер збірної Сергій Ребров: «Я вже казав, що немає різниці, хто випаде нам на жеребкуванні. Будемо готуватися до цього суперника. Поки що рано про щось казати — попереду ще три-чотири місяці підготовки. Дуже важливо, в якому стані підійдуть усі наші гравці до матчів плей-оф. Я впевнений, що ми будемо готові до березневих зустрічей. У збірної Боснії і Герцеговини хороші гравці. Навіть попри те що вони не дуже добре виступили у своїй групі в цьому відбірковому циклі».

Україна двічі зустрічалася з Боснією та Герцеговиною у відборі на чемпіонат світу-2022. «Синьо-жовті» у двох матчах набрали чотири з шести можливих очок: нічия (1:1) і перемога на виїзді (2:0).

Нагадаємо, основну частину кваліфікації Україна завершила на третьому місці в групі, пропустивши уперед команди Англії та Італії — фіналістів континентального чемпіонату 2020 року.