Вівторок, 19 грудня 2023 року № 51 (20043)
http://silskivisti.kiev.ua/20043/print.php?n=53494

  • Спорт

Санкції залишаються в силі

Микола МОТОРНИЙ.

Олімпіада-2024. Виконавчий комітет МОК допустив росіян та білорусів до Олімпійських ігор-2024 у Парижі під нейтральним прапором. Серед 4600 спортсменів з усього світу, які наразі пройшли кваліфікацію на Олімпіаду в Парижі, є лише 11 індивідуальних нейтральних спортсменів (вісім із російським паспортом і троє з білоруським). Для порівняння, на сьогодні понад 60 українських спортсменів вибороли олімпійські ліцензії. Очікується, що українська делегація буде приблизно такою ж, як 2020-го на олімпійських змаганнях у Токіо.

«Спортсмени і допоміжний персонал, які активно підтримують війну в Україні, не матимуть права бути заявленими чи брати участь у змаганнях. Санкції проти російської і білоруської держав та урядів, винних у війні, залишаються в силі. Це означає, зокрема, що: прапори, гімни, кольори чи інша ідентифікація росії чи білорусі не демонструватимуться на Олімпіаді 2024 року на будь-яких офіційних місцях проведення чи заходах. Жоден російський чи білоруський уряд чи державні чиновники не отримають акредитації на Олімпійські ігри в Парижі», — повідомив Міжнародний олімпійський комітет.

Фристайл. Кубок світу з лижної акробатики триває у фінському місті Руц. Бронзову медаль в особистій першості здобув Дмитро Котовський.

Фехтування. В Анталії (Туреччина) завершився Кубок світу з фехтування на шаблях серед юніорів. «Золото» в особистій першості виборов Дарій Лукашенко. А у німецькому Лаупгаймі відбувся етап Кубка світу з фехтування на шпагах серед юніорок. Золоту нагороду до скарбнички нашої збірної поклала Анна Максименко (особиста першість).

Кульова стрільба. На Міжнародному турнірі Polish Open Kaliber 2023 у Білостоку (Польща) чемпіоном став Данило Гриник (юніори).

Фігурне катання. Міжнародний турнір «Bosphorus Cup» відбувся у Стамбулі (Туреччина). «Золото» завоював український дует Ірина Підгайна та Артем Коваль (юніори, танці на льоду).

Від початку 2023 року з олімпійських видів спорту наші атлети вибороли 1482 нагороди, з них: 500 золотих, 474 срібні і 508 бронзових.