Архів
Вівторок,
23 січня 2024 року

№ 4 (20048)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  Версія для друку          На головну

Куди зникли гроші?

Микола ЮРЧИШИН.

НАШ постійний передплатник Олександр Васильович Скумін проживає у селі Мар’янівка Карашинська Макарівської територіальної громади Бучанського району Київщини. Як ліквідатор Чорнобильської катастрофи ІІ категорії користується відповідними пільгами. Раніше, скажімо, сплачував 50 відсотків за світло, газ, інші комунальні послуги. Але з 2022 року уряд вирішив провести монетизацію пільг, тобто виділяти чорнобильцям конкретну адресну грошову допомогу. Починаючи з березня по червень монетизацію щомісячно виплачував Ощадбанк. Олександр Васильович її регулярно одержував. Окрім червня, хоча відповідний переказ за номером 5122979996 від 22.07.2022 року з Ощадбанку був. Чоловік тоді якраз хворів, не зміг одержати гроші.

На 58-й день (а саме стільки О. Скумін пролежав у лікарні) він звернувся у центральне відділення Ощадбанку. Там йому відповіли, що гроші повернули у фінансовий відділ. Поїхав туди. А там сказали, що недоодержану монетизацію перерахували у відділення Пенсійного фонду в Макарові, оскільки він перебрав на себе такі повноваження з відділу соцзахисту населення. Прибув Олександр Васильович за вказаною адресою. Там його заспокоїли: мовляв, не переймайтеся, всю недоодержану монетизацію ви одержите. І ось уже другий рік пішов, а віз, як то кажуть, і нині там. За всі інші місяці пенсіонер грошову допомогу одержує справно.

Не раз О. Скумін телефонував у відділення Пенсійного фонду за номером (4578) 5-26-92, але там ніхто не відповідає. Намагався і я шість днів підряд зателефонувати за цим номером. Виклик іде, а слухавки так ніхто і не взяв.

Може, у Пенсійному фонді України пояснять, чому їхні підлеглі так безвідповідально ставляться до своїх обов’язків?

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Нема чим платити
Читати
Просять виїхати
Читати
Не оформили — значить, відмовилися
Читати
Допомога переселенцям
Читати
Ціна росте
Читати
Різниця величезна
Читати
Безбожно грабують
Читати
Відшкодують не все
Читати
Потрібні кваліфіковані працівники
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове