Вівторок, 23 січня 2024 року № 4 (20048)
http://silskivisti.kiev.ua/20048/print.php?n=53618

Куди зникли гроші?

Микола ЮРЧИШИН.

НАШ постійний передплатник Олександр Васильович Скумін проживає у селі Мар’янівка Карашинська Макарівської територіальної громади Бучанського району Київщини. Як ліквідатор Чорнобильської катастрофи ІІ категорії користується відповідними пільгами. Раніше, скажімо, сплачував 50 відсотків за світло, газ, інші комунальні послуги. Але з 2022 року уряд вирішив провести монетизацію пільг, тобто виділяти чорнобильцям конкретну адресну грошову допомогу. Починаючи з березня по червень монетизацію щомісячно виплачував Ощадбанк. Олександр Васильович її регулярно одержував. Окрім червня, хоча відповідний переказ за номером 5122979996 від 22.07.2022 року з Ощадбанку був. Чоловік тоді якраз хворів, не зміг одержати гроші.

На 58-й день (а саме стільки О. Скумін пролежав у лікарні) він звернувся у центральне відділення Ощадбанку. Там йому відповіли, що гроші повернули у фінансовий відділ. Поїхав туди. А там сказали, що недоодержану монетизацію перерахували у відділення Пенсійного фонду в Макарові, оскільки він перебрав на себе такі повноваження з відділу соцзахисту населення. Прибув Олександр Васильович за вказаною адресою. Там його заспокоїли: мовляв, не переймайтеся, всю недоодержану монетизацію ви одержите. І ось уже другий рік пішов, а віз, як то кажуть, і нині там. За всі інші місяці пенсіонер грошову допомогу одержує справно.

Не раз О. Скумін телефонував у відділення Пенсійного фонду за номером (4578) 5-26-92, але там ніхто не відповідає. Намагався і я шість днів підряд зателефонувати за цим номером. Виклик іде, а слухавки так ніхто і не взяв.

Може, у Пенсійному фонді України пояснять, чому їхні підлеглі так безвідповідально ставляться до своїх обов’язків?