Архів
Вівторок,
5 березня 2024 року

№ 10 (20054)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Березень
  Версія для друку          На головну
  • Небайдужі

Лазні на колесах у складчину

Віктор Зеленюк.

Вінницька область.

У Вінницькій області громади налагодили виготовлення мобільних лазне-пральних комплексів для захисників України.

ПЕРЕФРАЗОВУЮЧИ відомий вислів: війна війною, а обід за розпорядком, так само можна сказати, що бійці потребують і нормальних побутових умов. Повертаючись з окопів у розташування свого підрозділу, їм треба і помитись, і випрати речі. З такими запитами військові звернулися до Вінницької обласної ради, яка скооперувала зусилля громад у виготовленні лазень на колесах. Працюють у складчину. Одні передають генератори, другі купують бойлери, пральні машини та інше обладнання, а хтось утеплює контейнери та все це монтує.

Отак силами Жмеринської, Томашпільської, Іванівської, Лука-Мелешківської, Стрижавської та Турбівської громад, місцевого бізнесу і навіть навчальних закладів, які мають виробничу базу, вже виготовлено і відправлено на передову 14 таких мобільних комплексів.

Чотирнадцята лазня має свою особливість: нагрівати воду тут можна трьома видами палива — твердим, рідким чи електричним. Окрім того, вона розрахована на обслуговування значної кількості людей. Протягом дня тут встигає помитися приблизно 500 військових.

Сконструювали комплекс інженери одного з комунальних підприємств обласної ради. Він цілісний, тобто повністю з’єднаний з автомобілем високої прохідності, який здатен долати бездоріжжя.

За словами голови облради В’ячеслава Соколового, лазню на колесах відправили на фронт із повним забезпеченням палива для нагріву води, а також встановили в ній дві пральні машини. Це, безумовно, полегшить побут захисників на різних ділянках фронту.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Зростуть мінімальні пенсії
Читати
Поки що тарифи не підвищуватимуть
Читати
Палива наразі вистачає
Читати
Захворюваність шириться
Читати
Завершують із кукурудзою
Читати
Зруйнована освіта
Читати
Погода не сприяє
Читати
Лютневий рекорд
Читати
Збитки у перспективній сфері
Читати
Побільшало нових автівок
Читати
Стимулюють виноградарство
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове