Вівторок, 5 березня 2024 року № 10 (20054)
http://silskivisti.kiev.ua/20054/print.php?n=53774

  • Небайдужі

У подарунок — бойове знамено

Тетяна ВАСИЛЕНКО.

ЛЕЙТЕНАНТ ЗСУ командир взводу безпілотних авіаційних комплексів батареї управління та артилерійської розвідки у складі 38-ї окремої бригади морської піхоти однієї з військових частин Ілля Орлов приїхав із бойової частини до рідного Рівного для отримання двох квадрокоптерів MAVIC 3 PRO. Їх придбали кооператори, дізнавшись про потребу підрозділу, що нині виконує бойові завдання на гарячому херсонському напрямку.

Захисник приготував для них подарунок — прапор своєї частини:

«Дякую за співучасть та розуміння того, що живете й працюєте не на мирній території, а в тилу великої війни. Бо здолати ворога можемо тільки разом. Представники ж нашого підрозділу нині виконують завдання в тому числі на лівому березі — там герої з героїв», — переконаний 29-річний лейтенант, котрий за мирного життя працював інженером-гідротехніком. Ілля з відзнакою закінчив магістратуру Національного університету водного господарства та природокористування та його військову кафедру.

«Розуміємо, наскільки складно на фронті нашим захисникам, серед яких понад три сотні кооператорів краю та їхніх найближчих родичів. Ідеться про синів, чоловіків та рідних братів чи сестер… І ця цифра змінюється щодня. Тому допомагали, допомагаємо й будемо це робити до перемоги України — з вдячністю за можливість працювати на рідній землі й дихати рідним повітрям», — каже голова правління споживспілки Петро Бараш.

До речі, необхідні кошти зібрали за два дні: тут і внесок кожної з організацій, і одноденний заробіток, яким виявили бажання поділитися працівники апарату правління споживспілки, й пожертви від обласної ветеранської організації. Бо у всіх великі щирі жовто-блакитні серця.

Загалом кооператори Рівненщини вже спрямували на підтримку ЗСУ понад сім мільйонів гривень і передали для фронту сім автомобілів. Та безперебійно підтримують економіку життєдайними податками, в такий спосіб наближаючи святу нашу перемогу.