|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Замінник майонезу СОУСИ, кетчупи та майонез поліпшують смак будь-якої страви. Найпростіше купити їх готові в магазині. Однак! Усі вони містять занадто багато консервантів, солі, підсилювачів смаку тощо. Тож така їжа є шкідливою. Тому соуси варто готувати самостійно. Вашій увазі пропонується один із найпростіших рецептів, що замінить майонез. Складові: пара свіжих яєць, склянка будь-якої рафінованої олії (ліпше без яскраво виражених смакових якостей та запаху), два зубки часнику, столова ложка соку лимона, сіль, прянощі та подрібнена зелень за бажанням. Спершу в блендері збивають сік лимона, яйця та олію. Маса повинна вийти однорідною. Потім додають спеції і часник, який попередньо подрібнюють. Наприкінці в готовий соус кладуть свіжу зелень. Термін придатності домашнього майонезу — не більше двох днів. Бажано готувати його не раніше ніж за пів години до подавання на стіл. Оптимальні умови для зберігання соусу — закрита непрозора ємність, температура повітря — близько шести градусів. Смак приготованого майонезу можна урізноманітнити. Приміром,
з рибою смакуватиме майонез із томатною пастою, а до м’яса найбільше підійде з
натертим хроном або подрібненими корнішонами. Овочеві салати найкраще
перемішувати, додаючи майонез із кропом. Пікантний соус вийде, якщо його
присмачити апельсиновим соком, яблучним пюре, часником, естрагоном. | У НАРОДІ слушно кажуть, що один весняний день рік годує. Отож ми всі вже «на низькому старті», лише чекаємо теплої години. В наступному куточку нагадаємо черговість першорядних справ, аби нічого не пропустити. Які тугосхожі культури закладають у землю першими; чи можливо зробити з холодного парника «гарячий»; що доцільно посіяти на... компостній купі. В іншому матеріалі мова піде про виноград, а саме про його підживлення. Дехто ігнорує цей агрозахід, а дарма. Адже зі спілими гронами, опалим листям, зрізаною лозою із ґрунту виноситься велика кількість поживних речовин. Тому ви маєте дати кущеві резерв урожайності, а докладну схему внесення добрив із роз’ясненнями прочитаєте незабаром.
|