Архів
Вівторок,
19 березня 2024 року

№ 12 (20056)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар

Добрий господар

Сторінку підготували Тетяна РОЗДОБУДЬКО
і Лариса ЛАВРЕНЕНКО.

Версія для друку          До списку статтей

Замінник майонезу

СОУСИ, кетчупи та майонез поліпшують смак будь-якої страви. Найпростіше купити їх готові в магазині.

Однак! Усі вони містять занадто багато консервантів, солі, підсилювачів смаку тощо. Тож така їжа є шкідливою.

Тому соуси варто готувати самостійно.

Вашій увазі пропонується один із найпростіших рецептів, що замінить майонез.

Складові: пара свіжих яєць, склянка будь-якої рафінованої олії (ліпше без яскраво виражених смакових якостей та запаху), два зубки часнику, столова ложка соку лимона, сіль, прянощі та подрібнена зелень за бажанням.

Спершу в блендері збивають сік лимона, яйця та олію. Маса повинна вийти однорідною.

Потім додають спеції і часник, який попередньо подрібнюють.

Наприкінці в готовий соус кладуть свіжу зелень.

Термін придатності домашнього майонезу — не більше двох днів. Бажано готувати його не раніше ніж за пів години до подавання на стіл.

Оптимальні умови для зберігання соусу — закрита непрозора ємність, температура повітря — близько шести градусів.

Смак приготованого майонезу можна урізноманітнити. Приміром, з рибою смакуватиме майонез із томатною пастою, а до м’яса найбільше підійде з натертим хроном або подрібненими корнішонами. Овочеві салати найкраще перемішувати, додаючи майонез із кропом. Пікантний соус вийде, якщо його присмачити апельсиновим соком, яблучним пюре, часником, естрагоном.

Версія для друку          До списку статтей

У НАРОДІ слушно кажуть, що один весняний день рік годує. Отож ми всі вже «на низькому старті», лише чекаємо теплої години. В наступному куточку нагадаємо черговість першорядних справ, аби нічого не пропустити. Які тугосхожі культури закладають у землю першими; чи можливо зробити з холодного парника «гарячий»; що доцільно посіяти на... компостній купі.

В іншому матеріалі мова піде про виноград, а саме про його підживлення. Дехто ігнорує цей агрозахід, а дарма. Адже зі спілими гронами, опалим листям, зрізаною лозою із ґрунту виноситься велика кількість поживних речовин. Тому ви маєте дати кущеві резерв урожайності, а докладну схему внесення добрив із роз’ясненнями прочитаєте незабаром.


 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове