Замінник майонезу СОУСИ, кетчупи та майонез поліпшують смак будь-якої страви. Найпростіше купити їх готові в магазині. Однак! Усі вони містять занадто багато консервантів, солі, підсилювачів смаку тощо. Тож така їжа є шкідливою. Тому соуси варто готувати самостійно. Вашій увазі пропонується один із найпростіших рецептів, що замінить майонез. Складові: пара свіжих яєць, склянка будь-якої рафінованої олії (ліпше без яскраво виражених смакових якостей та запаху), два зубки часнику, столова ложка соку лимона, сіль, прянощі та подрібнена зелень за бажанням. Спершу в блендері збивають сік лимона, яйця та олію. Маса повинна вийти однорідною. Потім додають спеції і часник, який попередньо подрібнюють. Наприкінці в готовий соус кладуть свіжу зелень. Термін придатності домашнього майонезу — не більше двох днів. Бажано готувати його не раніше ніж за пів години до подавання на стіл. Оптимальні умови для зберігання соусу — закрита непрозора ємність, температура повітря — близько шести градусів. Смак приготованого майонезу можна урізноманітнити. Приміром,
з рибою смакуватиме майонез із томатною пастою, а до м’яса найбільше підійде з
натертим хроном або подрібненими корнішонами. Овочеві салати найкраще
перемішувати, додаючи майонез із кропом. Пікантний соус вийде, якщо його
присмачити апельсиновим соком, яблучним пюре, часником, естрагоном. |