Вівторок, 7 травня 2024 року № 19 (20063)
http://silskivisti.kiev.ua/20063/print.php?n=54017

  • Кримінал

Хата погоріла, а сусід поживився

Петро ВИШЕНСЬКИЙ.

НЕДАРМА в народі кажуть: вибирай не хату — вибирай сусіда. Таки не пощастило з сусідом 49-річному мешканцю міста Кам’янське, що на Дніпропетровщині.

У чоловіка сталася біда: зайнялася хата. Рятувальники ДСНС прибули за викликом вчасно — вогонь вдалося швидко локалізувати і приборкати. Проте господар усе ж мав подбати про прихисток у родичів, що жили неподалік. Перебуваючи у стані сильного стресу, він, коли вже виходив із залитої пожежною піною і сповненої їдкого гару хати, забув замкнути вхідні двері. Цим скористався зловмисник — прокрався у відчинену домівку та поцупив звідти телефон власника і його банківську картку.

Погорілець виявив пропажу. Згодом з’ясувалося, що хтось чужий іще й спустошив його банківську картку. Ну не вогонь же гроші з неї «злизав»! Постраждалий чоловік звернувся до поліції. Правоохоронці встановили, що до злочину причетний… 39-річний сусід погорільця, який іще й так удавано весь час співчував його горю. Але на той час, коли слідчі вийшли на його слід, злодійкуватий сусід уже продав телефон, а гроші з картки витратив на особисті потреби.

За погодженням із Кам’янською окружною прокуратурою крадієві повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 357 та 185 ККУ, де йдеться про крадіжку, привласнення чужого майна, ще й за обставинами, що посилюють вину. За інкримінованими статтями ласому до чужого добра сусіду «світить» до п’яти років позбавлення волі.