Вівторок, 28 травня 2024 року № 22 (20066)
http://silskivisti.kiev.ua/20066/print.php?n=54095

Пухнаста посестра

Тетяна ВАСИЛЕНКО.

На фото: Сова із пухнастою посестрою.

КОЛИ на Донеччині до рівненських нацгвардійців прибилося кошеня, ті одразу взяли його під опіку. Назвали просто — Котусько.

«Прилаштували малечу в бліндаж, відгодували. А як тільки вона підросла, одразу взялася виконувати одне із найбільш стратегічних завдань — зачищала бліндажі від нашестя мишей та щурів», — каже гвардієць Сова.

Кішка стала й психологічною підтримкою для військовослужбовців: вона заряджала позитивом: «Бувало, виходиш на завдання на добу чи кілька діб… Але знаєш: коли повернешся, на тебе чекатиме кішка. Ніби вдома. Від цього ставало спокійніше. Крім того, ці тварини добре відчувають твій емоційний стан. Наша кішка вміла підтримати бойовий дух навіть у найтяжчі моменти. Попри постійні обстріли та гучні звуки вибухів поводилася спокійно», — додає Сова.

Саме він і забрав пухнасту посестру до своєї домівки, коли повернувся із зони бойових дій. Щоправда, Котусько спочатку не могла зрозуміти, де вона, і чимдуж бігла до машини нацгвардійців. Але таки змінила воєнне життя на мирне.