Вівторок, 11 червня 2024 року № 24 (20068)
http://silskivisti.kiev.ua/20068/print.php?n=54134

Дослівно

Юрій Левченко,

політик, волонтер.

Московія запроваджує у себе прогресивне оподаткування доходів громадян, згідно з яким ставка податку стає все більшою для більших доходів. Також зросте податок на прибуток підприємств. Завдяки цьому московити отримають збільшення надходжень до бюджету та покращання мобілізаційної атмосфери, адже використовуватимуть ці нововведення у своїй пропаганді як приклад соціальної справедливості. Тобто за рахунок цих змін вони будуть вбивати більше українців.

Тим часом «слуги» продовжують гратись у свій неоліберально-олігархічний дикий «ринок» з відсутністю справедливого оподаткування найбагатших верств населення та справжнього переведення економіки на воєнні рейки. І це при тому, що у нас значно менше ресурсів, ніж у російського імперіалізму, а отже, мобілізація економіки мала б бути, навпаки, набагато потужнішою.

Все, до чого вони додумались останнім часом, це просто запропонувати підняття загальної ставки військового збору з доходів громадян і ПДВ без жодного елементу диференціації. Це замість того, щоб мінімізувати податковий тягар для більшості українського народу і при цьому суттєво збільшити його для найбагатшого відсотка громадян.