Вівторок, 25 червня 2024 року № 26 (20070)
http://silskivisti.kiev.ua/20070/print.php?n=54187

Дослівно

Юрій Касьянов, волонтер, спеціаліст з аеророзвідки.

Останнім часом було багато розмов про можливий для України «компроміс» задля припинення війни, або призупинення її на якийсь термін. Говорили і писали про перепочинок, необхідний для країни, повернення до демократичних норм, відновлення економіки і зміцнення оборони.

Днями путін відповів усім прихильникам «миру». Він припинить війну, якщо Україна віддасть Луганську, Донецьку, Запорізьку та Херсонську області, відмовиться від вступу до НАТО, і якщо з росії знімуть санкції. Влаштовує такий «компроміс»?..

У 1940 році Франція капітулювала перед гітлером. Країну було розділено на «вільну» та окуповану території. 1942-го Німеччина разом з Італією без жодного пострілу зайняла всю Францію.

Після виходу Франції з війни Велика Британія продовжила боротьбу самотужки. Черчилль відкинув усі заклики до «компромісу» і розпочав копітку роботу зі створення антигітлерівської коаліції. Страшно уявити, що сталося б, якби 1940-го Велика Британія відмовилася б від боротьби.

Будь-яка поступка ворогові посилює його.

Сьогодні ми перебуваємо в умовному 1940-му, коли нам пропонують «мир», рівнозначний смерті. Тому що після задоволення домагань агресора світ забуде про нашу війну. І тоді окупація решти території України може відбутися без жодного пострілу.