Вівторок, 25 червня 2024 року № 26 (20070)
http://silskivisti.kiev.ua/20070/print.php?n=54194

Опановують альтернативну енергетику

Олександр ВЕРТІЛЬ.

Сумська область.

НА БАЗІ Шосткинської станції юних техніків у межах програми «Альтернативна енергія для громади» запрацювала електротехнічна майстерня, працівники якої надають різнобічну практичну та консультативну допомогу всім охочим. Зокрема, створюють зарядні портативні станції, системи живлення роутерів, автономні системи для освітлення помешкань, виготовляють ліхтарі тривалого використання, виконують індивідуальні замовлення для захисників України тощо.

Заснував майстерню 25-річний житель Шостки випускник місцевого коледжу Олександр Кролевецький, за фахом — електромонтер з обслуговування та налаштування електроустаткування. Під його орудою трудяться п’ятеро учнів, які вже мають досвід подібної роботи.

За словами Олександра, всі послуги безкоштовні, за винятком матеріалів, які потрібні в тих чи інших випадках. Майстерня запрацювала з перших днів повномасштабного вторгнення, тісно співробітничає з місцевим волонтерським центром «Шостка-добро».

На продовження означеної теми у межах програми Міністерства освіти України «100 майстерень» на базі Шосткинського центру ПТО буде створений навчально-практичний центр із відновлюваної енергетики, де готуватимуть відповідних фахівців кількох спеціальностей. Саме вони братимуть безпосередню участь у відбудові народного господарства країни.