Архів
Вівторок,
9 липня 2024 року

№ 28 (20072)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар

Добрий господар

Сторінку підготували Тетяна РОЗДОБУДЬКО
і Лариса ЛАВРЕНЕНКО.

Версія для друку          До списку статтей

Незамінна обробна дошка

ПРИ приготуванні їжі без кухонної дошки не обійтися. Підтримання чистоти та безпечність страв після її використання полягає у знезараженні поверхні дошки. Попри її зовнішню чистоту поверхня може стати сприятливим середовищем для розмноження бактерій.

Знезаразити обробну дошку можна з допомогою засобів, що є на кожній кухні.

Неприємний запах із цього кухонного приладдя легко видаляється заваркою чаю. Тож, випивши напій, не поспішайте викидати заварку. Візьміть ще вологу сировину і розподіліть по поверхні дошки. Після висихання заварки її видаляють, а дошку обполіскують водою.

Навіть стійких неприємних запахів можна позбутися, якщо в домі є гірчиця. Краще брати сухий порошок. Перед обробкою дошку слід зволожити, насипати порошок на поверхню тонким шаром. За пів години гірчицю видаляють, а дошку промивають водою.

Гірчицю цілком замінює сіль, яка також вбере запах і знезаразить поверхню.

Якщо ж від дошки йде запах риби, то його найпростіше позбутись із допомогою лимона. Достатньо невеликого шматочка, яким треба протерти поверхню, почекати хвилин 10-15, а затим промити дошку.

Версія для друку          До списку статтей

У НАСТУПНОМУ куточку, зокрема, проведемо лікбез для початківців про мінеральні добрива. Якщо нема досвіду і бодай базових знань, то легко заплутатися в морі сучасних назв різних хімічних сполук. Та нам же хочеться хоч чимсь допомогти рослинам, мати більший урожай, от і сиплемо-ллємо ту поживу, часто-густо безсистемно. Це може виявитись як благом, так і шкодою. По-перше, багато чого залежить від того, який у вас сам по собі ґрунт. По-друге... А по-друге, по-третє і решту питань обговоримо в наступному випуску.

Багато господинь кохаються у квітах і навіть попри городні клопоти повсякчас намагаються щось удосконалити у своєму горідчику. Жіночки хваляться одна поперед одною декоративними культурами та як їх краще вирощувати: та просапує, щоб ґрунт був чистим, інша мульчею встеляє, аби було менше клопоту і рідше поливати, а ще хтось створює цілі квіткові «килими» під основними насадженнями, тими ж трояндами, скажімо. А з чого ж «зіткати» такий килим? Запропонуємо варіант.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове