Вівторок, 9 липня 2024 року № 28 (20072)
http://silskivisti.kiev.ua/20072/print.php?n=54269

Незамінна обробна дошка

ПРИ приготуванні їжі без кухонної дошки не обійтися. Підтримання чистоти та безпечність страв після її використання полягає у знезараженні поверхні дошки. Попри її зовнішню чистоту поверхня може стати сприятливим середовищем для розмноження бактерій.

Знезаразити обробну дошку можна з допомогою засобів, що є на кожній кухні.

Неприємний запах із цього кухонного приладдя легко видаляється заваркою чаю. Тож, випивши напій, не поспішайте викидати заварку. Візьміть ще вологу сировину і розподіліть по поверхні дошки. Після висихання заварки її видаляють, а дошку обполіскують водою.

Навіть стійких неприємних запахів можна позбутися, якщо в домі є гірчиця. Краще брати сухий порошок. Перед обробкою дошку слід зволожити, насипати порошок на поверхню тонким шаром. За пів години гірчицю видаляють, а дошку промивають водою.

Гірчицю цілком замінює сіль, яка також вбере запах і знезаразить поверхню.

Якщо ж від дошки йде запах риби, то його найпростіше позбутись із допомогою лимона. Достатньо невеликого шматочка, яким треба протерти поверхню, почекати хвилин 10-15, а затим промити дошку.