Незамінна обробна дошка ПРИ приготуванні їжі без кухонної дошки не обійтися. Підтримання чистоти та безпечність страв після її використання полягає у знезараженні поверхні дошки. Попри її зовнішню чистоту поверхня може стати сприятливим середовищем для розмноження бактерій. Знезаразити обробну дошку можна з допомогою засобів, що є на кожній кухні. Неприємний запах із цього кухонного приладдя легко видаляється заваркою чаю. Тож, випивши напій, не поспішайте викидати заварку. Візьміть ще вологу сировину і розподіліть по поверхні дошки. Після висихання заварки її видаляють, а дошку обполіскують водою. Навіть стійких неприємних запахів можна позбутися, якщо в домі є гірчиця. Краще брати сухий порошок. Перед обробкою дошку слід зволожити, насипати порошок на поверхню тонким шаром. За пів години гірчицю видаляють, а дошку промивають водою. Гірчицю цілком замінює сіль, яка також вбере запах і знезаразить поверхню. Якщо ж від дошки йде запах риби, то його найпростіше позбутись із допомогою лимона. Достатньо невеликого шматочка, яким треба протерти поверхню, почекати хвилин 10-15, а затим промити дошку. |