Архів
Вівторок,
9 липня 2024 року

№ 28 (20072)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Сергій Гайдай, політолог.

Повномасштабна війна дала можливість команді Президента прибрати хай і не завжди ефективну, але все ж реальну систему противаг і стримувань, що утворилася в Україні після 2014-го. Нині ж нема незалежного уряду, а парламент — формальний орган, де без дискусій і поправок підписують закони, які «спускає» Офіс президента. На одній із пресконференцій Зеленського здивувало запитання, чи потрібен зараз уряд національної єдності. Відповів, що має п’ятьох ефективних менеджерів і більше йому ніхто не потрібен.

Те, що Зеленський після п’яти років каденції продовжує залишатися на чолі країни, створює ризики. Перший — українське суспільство. Влада, ухвалюючи закон про мобілізацію, фактично каже, що ми будемо відловлювати вас будь-де, а чиновники і силовики матимуть броню.

Триває рекет бізнесу. Команда Зеленського робить те саме, що робили «регіонали». І це створює ризик нового соціального вибуху. А бунт під час війни — це кінець держави.

Ще один ризик — союзники. На початку повномасштабного вторгнення для всього світу постала картина: вільнолюбна нація, яка хоче в Європу, бореться з фашистським режимом путіна. Проте нині всі бачать українську владу з її корупцією та згортанням демократії. То навіщо допомагати маленькому авторитарному режиму, що бореться з великим авторитарним режимом?

У цій ситуації покладатися можна лише на громадянське суспільство, яке повсякчас рятувало Україну. Дуже сподіваюся, так станеться й у нинішніх надскладних умовах.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Загрозливий брак кадрів
Читати
Другі серед... боржників
Читати
Величезні обсяги фальсифікату
Читати
Змінились освітні пріоритети
Читати
Не витримують труднощів
Читати
Жнива повним ходом
Читати
Доходи трохи зросли
Читати
Експорт «пригальмували»
Читати
Повернути вкрай важко
Читати





 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове