Архів
Вівторок,
9 липня 2024 року

№ 28 (20072)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Футбол

Визначились півфіналісти

Микола МОТОРНИЙ.

НА ЧЕМПІОНАТІ Європи-2024 настає черга півфіналів. На вихід до цього етапу претендували вісім найсильніших збірних Європи. Чвертьфінальні поєдинки були розподілені на два ігрові дні — 5 та 6 липня.

Перший півфіналіст визначився в парі Іспанія — Німеччина. Поєдинок за участі господарів Євро-2024 відбувся у Штутгарті. У неймовірному за драматургією матчі перемогу вирвала іспанська збірна. Основний час закінчився із рахунком 1:1, у додатковий команди билися так, що, здавалося, серії пенальті не уникнути. Та фортуна була на боці іспанців: на 119 хвилині Меріно головою ефектно замкнув передачу Ольмо та вивів збірну Іспанії у півфінал.

Суперник Іспанії визначався у протистоянні Португалії та Франції. Основний та додатковий час команди зіграли внічию 0:0. Доля путівки вирішилася в серії пенальті. Точнішими були французи, які здобули путівку до півфіналу.

Третім півфіналістом європейського чемпіонату стала збірна Англії, вигравши у команди Швейцарії, що сенсаційно вибила у 1/8 фіналу з турніру переможців Євро-2020 збірну Італії, яка вперше з 2004 року не братиме участі у півфіналі. Англійці дотягли гру до серії пенальті, затим жодного разу не схибили з позначки, а воротар англійської збірної Пікфорд взяв удар суперника. У підсумку рахунок 5:3, і родоначальники футболу продовжують боротьбу за «золото».

Останній півфіналіст визначився у матчі Нідерланди — Туреччина. Вольову перемогу із рахунком 2:1 здобули нідерландці і вийшли у півфінал.

Півфінальні матчі:

9 липня, 22:00: Іспанія — Франція (Мюнхен);

10 липня, 22:00: Нідерланди — Англія (Дортмунд).

Фінальний матч відбудеться 14 липня у Берліні на Олімпійському стадіоні.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Загрозливий брак кадрів
Читати
Другі серед... боржників
Читати
Величезні обсяги фальсифікату
Читати
Змінились освітні пріоритети
Читати
Не витримують труднощів
Читати
Жнива повним ходом
Читати
Доходи трохи зросли
Читати
Експорт «пригальмували»
Читати
Повернути вкрай важко
Читати





 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове