Готуємо, коли нема електрики ВІДСУТНІСТЬ електроенергії завдає неабияких прикрощів при приготуванні страв, та ще й коли катма газу. Та є варіанти, за яких варити кашу не потрібно зовсім. Найбільш розповсюджена крупа — гречка — не потребує варіння. Достатньо залити її окропом, додати трохи солі та цукру за смаком, а також сухофрукти або горіхи. Накрити кришкою, укутати рушником і залишити настоюватися на 2-3 години. Можна залити гречку кефіром кімнатної температури, додати трохи меду, кориці чи ванілі та залишити на ніч у прохолодному місці, скажімо, у погребі. Вранці ви матимете неймовірно смачний сніданок. Не обов’язково варити вівсянку. Залийте вівсяні пластівці окропом, додайте сіль, цукор, сухофрукти або горіхи. Накрийте кришкою, рушником і дайте 10-15 хвилин настоятися. Або змішайте вівсяні пластівці з йогуртом, кефіром чи молоком, додайте мед, ягоди або сухофрукти. Залиште у прохолодному місці на ніч. Перлову крупу також можна не варити, а тільки залишити настоюватись у воді. Важливо дотриматися пропорції — 1:3 або 1:4. Додайте дещицю солі, спецій, сухофрукти. Накрийте кришкою, укутайте і залиште настоюватися на 6-8 годин, краще на ніч. Можна приготувати перловку в термосі. Залийте її окропом, додайте сіль і спеції. Цей варіант ідеально підходить для людей, які багато часу проводять у дорозі. Для приготування каші з кус-кусу потрібно залити крупу окропом, додати сіль та оливкову олію. Можна покласти овочі, трохи приварене м’ясо, спеції. Далі все те саме: накриваєте кришкою і даєте настоятися 20 хвилин. Також можна залити кус-кус теплим бульйоном, присмачити сіллю, спеціями. Накрийте кришкою та залиште настоятися на 20 хвилин. Манну крупу слід залити холодним молоком, додати цукор, сіль, ванілін. Накрийте кришкою, і хай постоїть 15-20 хвилин. Є й інший метод — залийте манну крупу йогуртом або кефіром кімнатної температури. Настоюватися в такому разі вона має близько півтори години. |