Вівторок, 3 вересня 2024 року № 36 (20080)
http://silskivisti.kiev.ua/20080/print.php?n=54462

Щира подяка від олімпійців

Анна РУДКО.

Фото Вадима Гутцайта.

Найтитулованіша спортсменка за історію України фехтувальниця Ольга Харлан (шість медалей на чотирьох олімпіадах), чемпіонка світу з професійного боксу Аліна Шатернікова та голова Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт відвідали поранених військовослужбовців у госпіталі.

— ЗАВДЯКИ їм майорів наш прапор та лунав наш гімн над Парижем, і тому ми віддаємо шану нашим героїчним захисникам і захисницям, — зазначив В. Гутцайт. — Вони мужні, стійкі і незламні, а наші спорт-смени заради них завойовують медалі і прославляють Україну у всьому світі.

Ольга Харлан (на фото) принесла в госпіталь свої бронзову та золоту медалі, які вона завоювала на цьогорічних Олімпійських іграх. «Я їх не ношу. Мені просто хочеться дати їх вам потримати, сфотографуватися з ними, бо вони також і ваші. Тому що завдяки вам існує наша країна, — сказала прославлена фехтувальниця військовим, які одужують після поранень. — Ви допомагаєте неймовірно, дякую вам за це. І це також ваша перемога». До речі, раніше Ольга на аукціоні благодійного фонду Сергія Притули продала свою шаблю, якою вона фехтувала у фіналі, принісши нашій команді золоту медаль на Олімпіаді в Парижі.

Благодійністю активно займається й відома легкоатлетка, чемпіонка Ігор-2024 та володарка світового рекорду зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх. Вона пожертвувала один мільйон гривень, долучившись до збору коштів для потреб військових, переказала чималу суму українським зоозахисникам, а також 500 тисяч гривень благодійному фонду «Янголи Азову».