Архів
Вівторок,
17 вересня 2024 року

№ 38 (20082)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну

Кавун — наш!

Тетяна Маринко.

ДО повномасштабної війни кожний третій кавун чи диня були вирощені на Херсонщині. Проте 2022 рік усе змінив. Регіон частково деокупований, проте рашисти постійно обстрілюють території. Попри це, за даними ОВА, тамтешні аграрії зібрали майже 18 тис. т кавунів та 1,3 тис. т динь. Площі під баштанними цього року збільшено уп’ятеро порівняно з минулим роком (850 га кавунів та 150 га динь).

До речі, аналітики констатують суттєве збільшення на внутрішньому ринку пропозицій вітчизняних кавунів. Це відбувається завдяки успішній релокації виробництва цієї культури: не гіршу за херсонську пузату ягоду тепер вирощують у регіонах, де раніше вона не встигала достигнути до набуття максимальних смаку і соковитості. Сприяють цій «кавунізації» країни правильний підбір сортів та зміна клімату.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Очисні споруди «мають впоратися»
Читати
Готуються приймати паломників
Читати
У фокусі — бюджет
Читати
Пшениці найбільше
Читати
Загроза посилюється
Читати
Визволили з полону
Читати
Виплавка сталі знизилася
Читати
Перестановка доданків
Читати
Зрадники всередині
Читати
З математикою проблеми
Читати
На аферистів знаходять управу
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове