Вівторок, 24 вересня 2024 року № 39 (20083)
http://silskivisti.kiev.ua/20083/print.php?n=54548

Смачного!

ДІЄТОЛОГ Тетяна Шилова пропонує рецепт дуже корисного і поживного супу із сезонних овочів. Його плюс ще й у тому, що не потрібні каструля і сковорідка. Овочі просто запікаються у духовці, поки не стануть карамелізованими. Інгредієнти (на 4 порції): 6 середніх томатів, розрізаних навпіл, 5 середніх морквин,1 велика солодка цибулина, очищена і розрізана на четвертинки, 2 великі червоні або жовті болгарські перці, розрізані навпіл (насіння викинути), 2 кабачки, нарізані скибочками, 2 ст. л. соняшникової або оливкової олії, 1 ч. л. меленого чорного перцю, 4 склянки овочевого бульйону, 500 грамів кислого сиру.

Викласти овочі на застелене фольгою деко, збризнути олією, приправити перцем та запікати у духовці 25-30 хвилин. Після чого злегка охолодити їх, подрібнити блендером, додати бульйон та сир. За бажання можна використати кілька зубчиків часнику. Збити ще одну-дві хвилини, поки суп не стане однорідним.