Смачного! ВОЛОСЬКИЙ горіх — незамінний продукт у раціоні пізньої осені. Пропонуємо кілька цікавих рецептів. Горіховий паштет. 400 мл води, 200 г волоських горіхів, 3 маленькі зубчики часнику, 2 ст. ложки вершкового масла або рослинної олії. Дуже дрібно перетерти горіхи, розмішати у гарячій воді. Часник вичавити у масло, додати до горіхової суміші. За бажання можна додати трохи соку лимона, солі, улюблену спецію. Варити суміш на повільному вогні, поки вона не загустіє в однорідну масу. Вживати паштет холодним, із салатами, як закуску на хліб чи як соус до м’яса. Горіхове печиво. 150 г горіхів, 50 г цукру, 40 г крохмалю, 4 яйця, цедра 1 лимона, ванілін. Жовтки розтерти з цукром, додати невеликі шматочки горіхів, цедру та ванілін. Білки окремо збити в густу піну, ложкою змішати з крохмалем та жовтком. На змащене деко ложкою викласти печиво. Випікати при 180 градусах до золотистого кольору. |