Архів
П’ятниця,
28 липня 2017 року

№ 58 (19503)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Аптечка для рослин

НЕ ВІДКЛАДАЙТЕ обробку городини, якщо помітили на грядці шкідників чи ознаки хвороби. Під рукою завжди мають бути препарати для швидкої допомоги рослинам. У...

 

Варення, як у дитинстві

У ПРАВИЛЬНО звареному варенні плоди залишаються цілими, продукт може зберігатися тривалий час.
Беруть плоди і ягоди найвищої якості, зібрані в повній...

 

Готуємо баклажани, а смакуємо... гриби

ДЛЯ приготування баклажанної закуски «як гриби» потрібно по кілька баклажанів, зубків часнику, ріпчастої цибулі, зелень кінзи, перець мелений (чорний або суміш...

 

Качки влітку

СЕРЕД літа у пташнику жовтопузих каченят не знайти. За належного догляду в двомісячному віці маса птиці досягає 1,8-2,2 кг. Птахи здебільшого вже вкриті білим...

 

Період окулірування

ДЛЯ БІЛЬШОСТІ фруктових культур початок окулірування припадає на липень-серпень. Для безпомильного визначення початку цієї важливої операції слід перевірити...

 

Щоб буряки не хворіли

У ПЕРІОД формування коренеплодів буряки потребують великої кількості калію. За нестачі цього елемента буряки будуть несмачними та сухуватими. Такі коренеплоди...

 

УСІМ відомо, що помідор, який доспів на кущі, пахучіший і смачніший, ніж той, котрий зняли і поклали на дозрівання. Та й користь від нього незрівнянно більша. Тому треба старатися, аби томати червоніли природним шляхом. Наші поради стосуватимуться останнього підживлення у серпні та простих прийомів агротехніки, що забезпечить достигання.

За працю й віддяка — уже незабаром опускатимемо у сховище новий урожай. Але так само, як гарна господиня ніколи не насипле їжу в немиту тарілку, так і не слід засипати у погріб із рештками торішньої городини цьогорічну. Отож поговоримо про генеральне прибирання льоху, зокрема його дезінфекцію. Найголовніше тут — провести профілактику появи цвілі, яка дуже важко виводиться, а ще, стверджують учені, грибок вельми шкідливий.

Ну і знову подамо рецепти заготовок, бо пора така, що аби встигнути. Правила консервування компотів, фруктового пюре стануть темою одного з матеріалів. Дуже смакуватиме взимку густе повидлочко з млинцями, буде чим начинити пироги.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове