![]() |
|
|
||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Консервація: коли можна споживати ПРО терміни придатності домашніх заготовок ми нещодавно писали. А зараз про те, коли можна починати споживати законсервоване. Усе досить просто. Заготовки, які пройшли термічну обробку, тобто їх варили, — ікру, лечо, варення тощо — можна споживати відразу. Мариновані огірки, помідори готові зазвичай через місяць. Якщо відкрити їх раніше, буде смак малосольних. Капуста набуває готовності (стає кислою) через день, два чи три залежно від рецепта. Версія для друку До списку статтей | ЩОБ сад не набував неохайного, «патлатого», вигляду, а головне — щоб плодові росли і нормально плодоносили, за деревами і чагарниками необхідно регулярно та правильно доглядати. Мова в одному з наступних матеріалів піде про обрізку, точніше про те, який інструмент потрібен садівникові. Звірившись із нашими рекомендаціями, ви зможете належним чином підготувати свої секатор і сучкоріз до роботи, а якщо маєте намір вибрати нові — знатимете, на що звертати увагу при їх купівлі. Адже набагато легше працювати інструментом, який мовби сам ріже, ніж мучитись і натирати мозолі на руках. Ще трохи, і треба буде викопувати на зиму жоржини. Ці невибагливі квіти чи не найпопулярніші на сільських обійстях. Але — ніженки: дуже бояться холоду. Поговоримо, як правильно провести роботу з викопування коренебульб і як їх закладати на зберігання. Ходить гарбуз по городу... Власне, він уже не ходить, а долежує останні деньки, перед тим як потрапити у сховище. А їсти цей надзвичайно корисний овоч можна вже зараз. Ми запропонуємо вам апетитне гарбузове меню. Страви оригінальні й водночас прості.
|