|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Сливовий достаток Консервовані плоди Для сиропу на 1 л води беруть 300 г цукру. Сливи помити, дрібні наколоти, великі розрізати навпіл, вийняти кісточку, розкласти по стерилізованих банках. Цукор розчинити у воді і довести до кипіння. Гарячим сиропом залити сливи. Літрові банки стерилізувати 15 хв., півлітрові — 10 хв. Закатати, перевернути до охолодження. Мариновані сливи На 1 кг твердих слив беруть по одній склянці води та столового оцту, кардамон на кінчику ножа, цедру лимона за смаком, 500 г цукру, 3-4 шт. гвоздики. Сливи розрізати на половинки і видалити кісточки. Покласти у скляні банки і залити холодною кип’яченою водою з оцтом. Через добу відкинути сливи на друшляк. Воду з оцтом злити, довести до кипіння, охолодити і знову залити сливи в банках. Через добу маринад ще раз злити, довести до кипіння, додати прянощі й залити сливи. І ще через добу знову відкинути сливи на друшляк і дати стекти маринаду. Плоди щільно вкласти в банки, пересипаючи цукром. Заповнені банки закрити поліетиленовими кришками. Варення зі слив з гвоздикою На 1 кг слив — 1 кг цукру, 200 мл води, 1,5 чайної ложки лимонної кислоти, 3 шт. гвоздики. Сливи вимити, обсушити, видалити кісточки, засипати 500 г цукру і поставити в холодильник на 10 годин. Воду з цукром і лимонною кислотою довести до кипіння. Сливи перекласти у форму для запікання, залити гарячим сиропом і запікати в попередньо розігрітій до 1400C духовці до загустіння. Форму зі сливами періодично струшувати. Сливи разом із соком перекласти у стерилізовані банки і простерилізувати (1-літрова банка — 10 хв.). Закатати, перевернути, накрити і залишити до охолодження. Зберігати в прохолодному місці. Версія для друку До списку статтей | КОЛИСЬ солодкий, або болгарський, перець вважався суто однорічною культурою. Принаймні так думали городники, які знімали один урожай і видаляли рослини з грядки. Тим часом можна домогтися другої хвилі плодоношення перцю. І хоч урожай буде менший, та й плоди суттєво дрібніші, але ж і затрати на їх отримання непорівнянні. Читайте в наступному випуску, як це зробити. Недарма колись, у колгоспну еру, по всій країні будували комбікормові заводи. Добре знали, що при годівлі сільськогосподарських тварин, особливо молодняку, комбінованим кормом вони швидко набирають вагу, стають міцніші, менше хворіють. Не дивно, адже повнораціонні комбікорми містять у певному співвідношенні всі необхідні худобі й птиці елементи. Власники приватних господарств із невеликою кількістю живності цілком можуть приготувати правильний і збалансований корм. Чим саме потрібно запастись і як зробити суміші для кожного виду тварин, дізнаєтесь із докладного матеріалу в «ДГ». У садку нині справжня розкіш: і яблуки достигають, і груші, й сливи вже осипаються. Тільки встигай заготувати. Рецепти ми підібрали цікаві, так би мовити, не бабусині, а сучасні. Варіть варення і ласуйте на здоров’я.
|