Архів
П’ятниця,
8 листопада 2019 року

№ 87 (19734)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Фундук, або просто ліщина

ФУНДУК, який є окультуреною формою ліщини, на сьогодні вважається однією з найперспективніших культур для садівництва в Україні. Вирощування фундука нескладне,...

 

Зваріть кисіль для поросят

ВОСЕНИ зазвичай забивають відгодованих свиней. Водночас, позаяк корми в цей період наявні, продовжують відгодовувати молодняк. Молоді тварини вразливі і, щоб...

 

Лаванда, лаванда...

ПРИ ЦИХ словах одразу згадується мелодія колись популярної пісні. А про саму рослину знаємо лише те, що вона гірська. Однак лаванду досить легко можна виростити...

 

Що садять під зиму?

ТУТ слід дотримуватися найголовнішого правила: під зиму можна садити тільки холодостійкі культури. А такими є морква, буряк, цибуля, часник, петрушка, салат,...

 

ВІДПОВІДАЄМО нашому читачу А. Мшанецькому з Одещини та іншим аматорам пасічництва про гнилець бджіл. Розповімо, які є його два види та заходи боротьби з кожним. Наголошуємо, що лікування гнильця народними методами не дасть жодного ефекту, тож не тратьте, як мовиться, сили. Але поряд із антибіотиками, а ми подамо конкретні рекомендації стосовно їх застосування, неабияке значення мають дезінфікувальні й профілактичні. Тож дійте.

Яка найперша умова здоров’я і високої продуктивності домашньої живності? Правильно, повноцінна й збалансована годівля. А в раціоні дуже важлива роль каротину. Моркви, звичайно, на корів, кіз, свиней та курей не напасешся, а ось зробити запас хвойного борошна, в якому є каротин, можна цілком. Повідаємо, як його вміст залежить від пори року, коли найкраще заготовляти глицю, в якому вигляді і яких пропорціях згодовувати.

Вочевидь, багатьом буде цікаво прочитати про корисний коренеплід скорцонеру. В нас вона поки що мало поширена, а марно.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове