Архів
Вівторок,
14 червня 2022 року

№ 20 (19964)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Урожай-2022

Жнива з надією

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

Перші в Україні воєнні жнива-2022 розпочались у Ізмаїльському районі Одещини. Цьогорічний старт досить ранній, бо ж посуха неабияка. Тож на рекордні здобутки аграріям півдня області не доводиться надіятись.

Комбайни вже вийшли на поля села Стара Некрасівка, що обробляються фермерським господарством «Ізмаїл-Новаско», яке очолює Сергій Видобора. Після збору озимого ячменю розпочнуть обмолот пшениці. Проблеми у всіх хліборобів краю подібні. Воно і в країні майже у всіх так: солярка не просто дорога, а й украй дефіцитна; ще гірше зі збутом збіжжя — порти заблоковані. А не можеш продати продукції — приречений на безгрошів’я. Усі сподівання лише на перемогу Збройних сил України.

З тією думкою і збирається нинішній хліб. Цього сезону Одещина має впорати 551 тис. га озимої пшениці, 244 тис. га озимого ячменю, 50 тис. га ярого ячменю, 190 тис. га ріпаку. На загал — добрий мільйон із гаком гектарів ранніх зернових виходить. І солярку знайдуть, і врожай зберуть вчасно наші люди, бо надія сил додає!

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Не до підвищення
Читати
Справжнє варварство
Читати
Виїхали мільйони
Читати
Збитки катастрофічні
Читати
Аграрні виклики
Читати
Захисники потребують амуніції
Читати
Обіцяють платити справно
Читати
Як знайти рідних
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове