|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
Пост здоров’яCторінку підготував |
Версія для друку До списку статтей Як підняти гемоглобін Тетяна ЧЕБРИК, гематолог. РІВЕНЬ гемоглобіну підвищують продукти із суттєвим рівнем заліза: висівки, пшенична каша, абрикоси, гіркий шоколад, зелені яблука, зерновий хліб, буряки, бобові, мигдаль, гранати, сливи й сік із них, родзинки, горох, томатний сік, брюссельська капуста і броколі, арахісова олія, вівсянка. Також його можна підвищити завдяки таким рецептам: — склянку волоських горіхів і склянку сирих гречаних крупів перемолоти на кавомолці до порошкоподібного стану, додати склянку меду, все перемішати, щодня з’їдати по столовій ложці; — 50 мл вичавленого бурякового соку (відстояти дві години) та 100 мл морквяного перемішати й пити невеликими ковтками протягом дня (підвищує гемоглобін за два дні). У разі гіпотонії вживають лише морквяний сік. — по склянці чорносливу, кураги, волоських горіхів, родзинок перемолоти на м’ясорубці, додати 0,5 л меду, один-два лимони зі шкіркою (замість лимона можна додати сік алое), вживати по одній-дві столові ложки на день. Протипоказання: загострення проблем органів травлення, індивідуальна непереносимість. Перед застосуванням порадьтеся з лікарем. Версія для друку До списку статтей |