Архів
Вівторок,
22 серпня 2023 року

№ 34 (20026)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував
Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Серцева композиція

Анатолій ДОРОГИЙ,

кардіолог.

ІШЕМІЧНА хвороба серця часто дається взнаки нападами болю, задишкою, аритмією та іншими неприємними симптомами. Поліпшити стан допомагає «серцевий» бальзам. Його готують так. Узяти 50 г деревію, 50 г соснових бруньок, 50 г трави полину, 50 г плодів шипшини. Все залити трьома літрами фільтрованої або відстояної води, залишити на 3 год., потім кип’ятити на слабкому вогні 2 год. в емальованій каструлі, щільно накривши кришкою. Після цього відвар укутати ковдрою та поставити на добу в тепле місце.

Потім процідити і додати 200 мл соку алое (рослина має бути не молодшою за три роки, перед тим як зрізати, не поливати її три дні, зрізані листки покласти в морозилку на добу); 250 мл високоякісного коньяку; 500 г меду; 200 мл чаги (екстракт, продається в аптеці). Всі компоненти ретельно розмішати, щільно закрити кришкою і поставити в темне місце на чотири доби. Після того, як почалось лікування, зберігати в холодильнику.

Приймати тричі на день по чайній ложці за дві год. до їди. Мінімальний термін оздоровлення — два-три тижні, максимальний — два-три місяці.

Протипоказання: індивідуальна непереносність будь-якого компонента.

Перед застосуванням рекомендацій порадьтеся з вашим лікарем.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове