ДОМАШНІЙ сир у різних видах супроводжує людину, відколи
була приручена худоба. Ми звикли до сиру з коров’ячого молока — без нього важко
уявити стіл українця. Але позаяк багато хто, викручуючись у безгрошів’ї, замінив
велику Миню на маленьку, себто козу, то й переключився на виготовлення козячого
сиру. Нічим не гірший, а деякі великі виробники вважають його «елітнішим». Отож
у нашому матеріалі — про технологію виготовлення кисломолочного, а також
плавленого сиру типу «Янтар».
Також у
куточку порушимо тему підживлення винограду. В цій справі важливо не лише
внести повноцінне добриво, а й не переборщити. Надто — пташиним послідом,
пам’ятаємо ж бо, як від нього все горить.
Дехто з
читачів, хто не так давно посадив на ділянці деревце, запитує, як сформувати
крону, щоб рослина мала міцний «скелет». Розповімо про покрокове створення
першого, другого і, якщо знадобиться, третього ярусів.