У НАСТУПНОМУ куточку будемо вас агітувати за капусту в
гофрованому вбранні — савойську. У нас традиційно палка любов до білоголової,
бо її можна квасити, а цю іноземку не заквасиш. Але плюсів вона має безліч —
від найбільшого, що найкорисніша серед капуст для діабетиків, до того, що
завдяки багатоярусній гофрованій спідничці стійка проти шкідників-листогризів.
Уважається, що савойська дуже підходить для літніх салатів, гарнірів, голубців,
бо не має грубих прожилок.
Адаптуємо
прислів’я «вміла готувати, та не вміла подавати» до ситуації зі сховищами, бо,
щиро кажучи, стосується воно багатьох хазяїв. Справді: влітку на городі
гарують, аж пар іде, стараються задля врожаю, а як тільки той урожай потрапляє
до погреба, то наче пар із них виходить, діла нема, що картопля й овочі можуть
підмерзати, гнисти, уражатися грибком...