Архів
Вівторок,
23 липня 2024 року

№ 30 (20074)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар

Добрий господар

Сторінку підготували
Тетяна РОЗДОБУДЬКО
і Лариса ЛАВРЕНЕНКО.

Мінеральні добрива: лікбез для початківців

БІЛЬШІСТЬ сучасних добрив — мінеральні. Це «найточніший» засіб, що дає змогу забезпечити рослини всім необхідним. Застосування міндобрив науково точне й обґрунтоване....

 

Роговик — квітуче тло клумби

ЗАЗВИЧАЙ ми створюємо клумбу для своїх улюблениць — троянд, або лілей, або дельфініумів, або наперстянок — кому що найбільше до вподоби, тобто високих ошатних...

 

Морква буде солодкою

ЦУКРИСТІСТЬ коренеплодів моркви — один з основних факторів, за якими оцінюють якість урожаю.
Цей показник безпосередньо залежить від ґрунту. Він має бути...

 

Літня обрізка смородини

ПІСЛЯ збору врожаю чорної смородини привести кущі до ладу важливо, для того аби допомогти рослині накопичити поживні речовини перед періодом спокою. Так буде...

 

Для зберігання врожаю

НАЙКРАЩЕ місце для зберігання овочів і фруктів холодної пори — льох. Однак у ньому має бути лад, а навести його найкраще у суху і спекотну погоду.
Льох...

 

Кулінарні секрети приготування битків

Ярослав Богданович Бардин із с. Керниці Львівського району Львівської області запитав у «Доброго господаря», чи можна відбивати м’ясо на битки. Чув, мовляв,...

 

БАГАТО хто із селян вклався грішми і зробив на обійсті таке добро — свердловину. Та з часом це джерело води буде потребувати профілактики, яку не так і легко, але можливо виконати самостійно. Над вирішенням завдання, як очистити свердловину своїми руками, потрібно замислитися, коли вона перестає працювати у звичайному режимі, оскільки з часом відбувається її механічне засмічення різними відкладеннями, піском і мулом. Певна річ, періодично очищати свердловину від мулу та піску, а в деяких випадках і від ґрунту необхідно, оскільки індивідуальних вічних джерел життєдайної вологи не існує. Розповімо, якими способами це можна зробити.

Однією з маловідомих культур, як це не дивно, є ірга. Її плоди розміром і формою подібні до лохини. Смак виразно солодкий, медовий, із приємним ароматом. Ягоди ідеально підходять як для споживання у свіжому вигляді, так і для переробки. То, вочевидь, треба виправляти ситуацію і поселяти цю культуру в наших садках, тим паче, що вона має ще й високі декоративні властивості.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове