Архів
П’ятниця,
20 вересня 2019 року

№ 74 (19721)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Волоські горіхи хворіють

ЦЬОГО року в деяких місцевостях переважна більшість волоських горіхів на деревах почорніла. Навколоплідники міцно тримаються, а всередині зернятка сухі, чорні...

 

Осіннє золото нашого саду

НЕВИСОКІ дерева з сизими вузькими листочками, що ледь прикривають обліплені помаранчевими плодами гілочки, — це і є обліпиха. Відома ця культура насамперед завдяки...

 

Що потрібно передбачити бджоляреві

ПІСЛЯ останнього взятку (з соняшнику, ефіроолійних культур) у бджоляра настає новий сезон — осінній. До настання холодів у бджолосім’ї необхідно виявити наявність матки...

 

Профілактика в теплиці

ПІСЛЯ збирання врожаю в теплиці її потрібно підготувати до наступного сезону.
Обробка цієї захисної споруди восени полягає у збиранні рослинних решток,...

 

Рослина, що майже зникла

КАНУПЕР, кануфер, маруна велика, пижмо бальзамічне — культура, яка не часто зустрічається нині в садах. Належить вона до родини складноцвітих, роду марун, куди...

 

У жовтні достигають лимоноподібні плоди айви. Мабуть, через їх терпкість культура не дістала великого розповсюдження в наших садках. А дарма. Покладеш одну-дві айвички в компот чи будь-яке варення — аромат неймовірний, не кажучи вже про надзвичайну корисність і цілющість. До того ж цінна властивість породи — щорічна щедра врожайність. Розживіться саджанцем, а ми повідаємо особливості агротехніки.

Перебираючи картоплю, перед тим як опустити її в погріб, можливо, дехто звернув увагу на дещо видовжені бульби з витягнутим з одного боку кінцем. Начебто просто виродлива форма. Однак це захворювання — готика, або веретеноподібність бульб. Наслідок — суттєвий недобір урожаю. Що з цим робити? Спробуємо дати відповідь.

Чи знаєте ви, який запах найупізнаваніший у світі? Смаженої цибулі. Вельми прозаїчно, скажете, а ще як хтось полюбляє похрумтіти сирою цибулькою, хтось і пхекне: ну й тхне. Воно то треба поважати людей і освіжати дихання, але ж цей овоч практично незамінний. Чим цінний і як найдоцільніше використовувати його у стравах — в одному з матеріалів.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове