МИНУЛИ ті часи, коли скромний із досить дрібними синенькими ягодами
виноград ріс далеко не на кожному обійсті (мова передусім про центральні й
північні регіони), й таким господарям заздрили і просили лозу для розмноження.
Апетит, як то кажуть, приходить під час їди. Власники ділянок хочуть мати все
кращі сорти, які б відповідали їхнім смакам і бажанню переробляти сонячну ягоду
на вино, соки тощо. Тому в наступному куточку подамо матеріал про живцювання
виноградної лози, щоб мати її, «як у сусіда». В цьому ділі необхідно дотримуватись
таких правил: належний час заготівлі чубуків, вибір частини куща, яка
гарантовано дасть високоякісні саджанці, та власне процес нарізання і
зберігання майбутнього посадкового матеріалу.
Ще одна
стаття буде присвячена тому, як «відірвати від серця» і викинути речі, які
захаращують ваш життєвий простір попри те, що ваші руки не торкалися їх роками
або й десятиліттями. Йдеться не про дорогі раритети, котрі передасте майбутнім
поколінням, а про звичайнісінький непотріб того роду, який і «з’їсти гидко, і
викинути шкода». Отже, розпочнемо перед зимою генеральне прибирання.