У НАСТУПНОМУ випуску продовжимо тему
фруктових дерев персиком. Справді, якщо кілька десятиліть тому це була дивина в
наших садках, то нині його вирощують не тільки дачники, а й селяни. По-перше,
клімат змінився в бік потепління, і ця південна ніженка так не обмерзає,
по-друге, виведено сорти, які добре ростуть у центрі й навіть на півночі
країни. Мова піде про обрізку цієї культури восени. Професійний підхід до
операції забезпечить дереву довголіття, а вам — щедрі врожаї.
Ще
поговоримо про другий «хліб» наш насущний — картоплю. Багато хто з господарів
просто-таки впадає у розпач від кількості відходів при чищенні, погіршення
смакових властивостей бульби. Причина — парша. Видів цього захворювання багато,
але радує те, що заходи профілактики і боротьби спільні для всіх. Дещо треба
робити вже зараз.